Author Archives: magali

IHRFFA, festivali me fund të lumtur i filmit

Gjithmonë përgatitjet zgjasin më shumë sesa zhvillimi i ngjarjeve të rëndësishme dhe gjithmonë fundi i tyre të lë me ndjesinë e mosbesimit që nesër nuk do nisësh të njëjtën rutinë nga e para. Kjo duhet të ketë qenë gjendja e rënë mbi oborrin e Akademisë Marubi, natën e djeshme, pas festës së organizuar për mbylljen ...

Continue Reading »

Closing Day – Photos

Continue Reading »

Day 6 – Photos of presentations

Continue Reading »

Tonight Ilva Tare – Jamie Doran “Battle for Syria”

Continue Reading »

Day 5 – Forum and films’ presentations

Continue Reading »

Bosse Lindquist, një dokumentar për çdo zonë të ndaluar

Kujto një temë etike te debatueshme, një ngjarje të bujshme, një skandal ndërkombëtar gjatë këtyre 20 vitet e fundit dhe ka gjasa të kesh përmendur temën e ndonjë dokumentari të Bosse Lindquist. Ai realizoi dokumentarin e parë mbi Julian Assange, ku u tregua për herë të parë e plotë për publikun botëror historia ...

Continue Reading »

Regjisorët, “leksione” kundër dhunës në familje

TIRANË - Mbizotëron dhuna në familje dhe sigurisht mesazhet duken si “leksione” kundër saj. Edhe pse në Shqipëri nuk janë tipike rastet ekstreme të dhunës dhe ndrydhjes së fëmijëve në familje, festivali i Filmit për të Drejtat e Njeriut që po zhvillohet këto ditë në Akademinë e Filmit dhe Multimedias “Marubi” e ka nisur ...

Continue Reading »

Day 4 – Domestic Violence

Continue Reading »

“Siria, e vërteta e luftës”

“Siria, e vërteta e luftës” Jamie Doran ka qëndruar per dy jave ne frontin e luftës ne Siri! Shkrimtari dhe producenti skocezo-irlandez, ish bashkëpunëtor i rrjetit prestigjioz BBC, e ka shndërruar kete eksperiencën te tijen dhe te grupit te xhirimit ...

Continue Reading »

Festivali i “Marubit” vjen në UET

Festivali Ndërkombëtar i Filmit për të Drejtat e Njeriut ditën e djeshme i përngjante një kinemaje lëvizëse. Nga vendi tradicional  në teatrin e hapur të Akademisë “Marubi” ishte shpërngulur në mjediset akademike të Universitetit Europian të Tiranës, ku studentë dhe pedagogë ishin mbledhur në një ...

Continue Reading »